Erdemli’deki şehit ve gazi aileleri Çanakkale ruhunda buluşuyor

Erdemli Belediyesi, ilçede yaşayan şehit ve gazi ailelerine yönelik Çanakkale gezisi düzenledi.Erdemli’de yaşayan şehit ve gazi aileleri, Erdemli Belediyesi tarafından yapılan organizasyonla Çanakkale’ye gitti. Erdemli Belediyesi önünde düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Erdemli’deki şehit ve gazi aileleri Çanakkale ruhunda buluşuyor

Erdemli Belediyesi, ilçede yaşayan şehit ve gazi ailelerine yönelik Çanakkale gezisi düzenledi.

Erdemli’de yaşayan şehit ve gazi aileleri, Erdemli Belediyesi tarafından yapılan organizasyonla Çanakkale’ye gitti. Erdemli Belediyesi önünde düzenlenen törenle uğurlanan şehit ve gazi yakınları, böylesi önemli bir etkinliği düzenlendiği için Erdemli Belediyesine teşekkür ettiler.

Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle başlayan programda konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu ülkenin özgürlüğünü ve bağımsızlığını başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilere borçlu olduğunu söyledi. Tollu, “Atalarımız, bu toprakları kanlarıyla sulayarak bize armağan etmişlerdir. Onların sayesinde bugün bu topraklarda rahat bir şekilde yaşıyoruz. Bizler onlara olan borcumuzu iyi bireyler olarak, bu ülkeye onlar kadar sahip çıkarak, en azından birlik ve beraberlik içerisinde olarak ödemeliyiz. Onlara layık olmalıyız” dedi.

Bu ruh hali içerisinde, Çanakkale ziyaretinin çok önemli olduğunun altını çizen Tollu, herkesin mutlaka Çanakkale’yi görmesi gerektiğini, bunun verdiği maneviyatı yaşamak gerektiğinin altını çizdi. “Çanakkale bu milletin manevi zaferidir. Bu zafere imza atanlar bizlerin ataları. Onları bu manevi iklimde ziyaret edip dua etmek üzere, siz değerli insanlar için bu etkinliği tertip ediyoruz” diyen Tollu, toplumsal belediyecilik anlayışı adı altında bu tür hizmetleri sunmaya devam edeceklerini söyledi.

3 gün sürecek program kapsamında Konya, Eskişehir ve Bursa ziyaretlerinin de olacağı belirtildi.

Yorumlar