Zaman'a kayyum İngiliz basınında

Mahkeme kararıyla paralel yapılanma iddialarıyla Zaman Gazetesi'ne el konması İngiltere basınında geniş yer buldu

Google Haberlere Abone ol
Zaman'a kayyum İngiliz basınında

Zaman Gazetesi'ni de bünyesinde barındıran Feza Gazetecilik A.Ş.'nin kayyuma atanması ve ardından polisin karara tepki gösterenlere uyguladığı tutum İngiltere basınında geniş yer buldu. 

BBC : Polis baskınından önce son muhalif baskısını yaptı

Türkiye'nin en büyük gazetesi Zaman, gazetenin kontrol altına alınmasını kınarken polis baskınından hemen önce son baskısını tamamladı.

Gazetenin cumartesi günkü sayısında "Türkiye basını tarihinin en karanlık günlerinden birini yaşadı" ifadelerini kullandı.

Independent: Türkiye, AB üyeliğini tehlikeye sokacağı konusunda uyarılırken ülkede basın özgürlüğüne baskı sürüyor

Ülkenin en büyük gazetesi Zaman kontrol altına alınırken kararın ardından polis gazetenin önünde bekleyen protestoculara göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etti. AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, Twitter hesabına "AB'nin muhtemel üyeleri için insan hakları müzakere edilemez" diye yazdı

Daily Mail: Türkiye'deki basın özgürlüğü için utanç verici gün

Türkiye'nin en çok dağıtılan gazetesi Zaman'ın önündeki protestoculara polis plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Yaşananlar, ülkenin basınındaki en karanlık günlerden biri olarak tanımlandı. Yetkililer Zaman gazetesinin merkez binasını dün akşam kayyuma devredildiği kararıyla girdi. Gazete'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük düşmanı Fethullah Gülen ile bağlantısı bulunuyor.

Telegraph: Muhalif gazeteye polis baskını

Türkiye'nin en çok satan gazetenin kayyuma atanmasının ardından gazetenin merkez binasının önünde toplananlara polis göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanarak dağıtmaya çalıştı. Sağanak yağmurun altında bekleyenler "özgür basın susturulamaz" diye bağırırken ellerinde "gazeteme dokunma" pankartları taşıdı. Mahkemenin son verdiği bu karardan birkaç ay önce de diğer medya grubu Koza Ipek kayyuma devredilmişti.

Financial Times : Türkiye'nin en büyük muhalif medyası kontrol altına alındı

Ülkenin en büyük muhalif medya grubu kayyuma atandı. Zaman gazetesinin de bünyesinde olduğu Feza Medya ve diğer medya kuruluşu Cihan Haber Ajansı Fethullah Gülen ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle aylardır soruşturma altındaydı.

Kaynak: DHA

Yorumlar