Yunanistan'da çiftçi eylemleri büyüyor

Yunanistan'da hükümetin tarım politikalarına karşı ayaklanan çiftçilerin eylemi günlerdir devam ediyor. Eylemler meclis önüne taşındı

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da çiftçi eylemleri büyüyor

Yunanistan hükümetinin tarım sektörüne getirdiği ek vergiler ve sosyal güvenlik yasasında yapmak istediği değişikliklere itiraz eden çiftçiler, dün gündüz saatlerinden itibaren Atina’da toplanmaya başladı ve parlamento binasının önünde protesto gösterilerinde bulundu.

Bine yakın çiftçi geceyi parlamentonun önünde bulunan Syntagma Meydanı’nda çadırların içinde geçirdi. Güvenlik güçleriyle varılan uzlaşmadan sonra Thessalia’dan gelen 20 traktörün Syndagma Meydanı’na girmelerine izin verildi.

Çiftçi çocuğu olan şarkıcı Yiorgos Margaritis burada bir konser verdi, çiftçiler de kendi ürettikleri ürünlerden, pişirdikleri yemekleri meydanda bulunanlara dağıttı.

Bugün saat 11.00’de randevularını yenileyen çiftçiler akşam saatlerine kadar gösterilerine devam edecek.

Omonoia’dan Parlamento’ya yürüyüş düzenleyen Komünist partisine bağlı PAME de, Syntagma Meydanı’nda kanun tasarısına olan itirazını yineleyecek.

Dün yapılan protesto gösterilerinde Haidari bölgesinde Peloponisos çiftçilerinin ve Tarım Bakanlığı’nda Giritli çiftçiler ile güvenlik güçleri arasında olaylar çıkmıştı.

Yorumlar