Yunanistan Türkiye'ye sağ gösterip sol vurmuş

Yunanistan Başbakanı Çipras'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İzmir'de kameralara poz verdiği günlerde, mülteciler konusunda da Türkiye'ye karşı sessiz sedasız bir diplomasi yürüttüğü ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan Türkiye'ye sağ gösterip sol vurmuş

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından İzmir'de güllerle karşılanarak en iyi şekilde ağırlandığı günlerde, Türkiye'ye karşı yoğun bir diplomasi yürüttüğü ortaya çıktı.

Hürriyet'in Atina Muhabiri Yorgo Kirbaki'nin haberine göre, Çipras mülteci krizinin çözümü için Türkiye ile AB arasında sağlanan anlaşmayı ‘olumlu gelişme’ diye tanımladı ve ülkesinin ‘mülteci deposu’na dönüşme tehlikesinden kurtulduğunu söyledi.

Türkiye’nin, üyelik müzekerelerindeki 5 başlık için Kıbrıs Rum vetosunun kaldırılması ısrarlarına rağmen, Brüksel’de sağlanan anlaşmada bunun kabul edilmemesinin,Yunanistan’ın “diplomatik bir galibiyeti” olduğunu belirten Çipras “(Kıbrıs Rum lider) Anastasidis ile yakın işbirliği içinde Türkiye’nin mantıksız taleplerinin görüşme masasından çıkarılması için 10 gün sessiz sedasız çalıştık” dedi.

Çipras ayrıca Fransa’nın, Nicolas Sarkozy döneminde bloke ettiği 33’üncü başlığın (mali ve bütçesel konular) açılmasına onay verdiği için Cumhurbaşkanı François Hollande’a teşekkür etti.

CUMHURİYET TARİHİNDE İZMİR'DE RESMİ TÖRENLE KARŞILANAN İLK YUNAN BAŞBAKAN OLMUŞTU

Yunan başbakan Çipras, Türkiye'ye karşı sessiz sedasız diplomasi yürüttüğü günlerde, İzmir'de Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleştirilerek, güllerle karşılanmıştı.

Davutoğlu tarafından karşılanan Çipras, Davutoğlu ile birlikte kameralara "dostluk" pozları vermişti.

 

Yorumlar