Yunanistan'da grev

Ülkede kamu görevlileri, sağlık çalışanları ve liman işçileri 24 saatlik grevde olacak

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da grev

Kemer sıkma politikalarının etkilerinin yoğun olarak hissedildiği Yunanistan'da, kamu görevlileri, devlet hastanelerindeki sağlık çalışanları ve liman işçileri bugün 24 saatlik greve gidecek.

Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY), çalışma koşulları, maaş kesintileri ve kemer sıkma reformlarını protesto etmek için 24 saatlik grev ilan etti. ADEDY ayrıca, gösteri de düzenleyecek.

Devlet hastaneleri ve sağlık ocaklarındaki çalışanların kötü çalışma şartları ve bütçe darlığını protesto için greve gitmesiyle vatandaşlar, hastanelerde sadece acil servislerden faydalanabilecek.

Bu arada, Yunan Denizciler Federasyonu'nun (PNO) çağrısıyla liman işçilerinin greve gitmesinin ardından adalar ve ana kara arasındaki seferler düzenlenemeyecek.

ADEDY'den yapılan açıklamada, Yunan hükümeti ve ülkenin kreditörleri arasındaki kemer sıkma reformlarına ilişkin müzakerelerde, sendikal haklara balta vurulduğu ve asgari ücretin daha da düşürülmeye çalışıldığı kaydedilmişti.

Açıklamada ayrıca, son 5 yılda kamu çalışanlarının sayısının 370 bin kişilik düşüşle 567 bine gerilediği, bu durumun birçok kurumdaki hizmetlerin aksamasına yol açtığı savunulmuştu.

Yorumlar