Yeni pasaportlar 1 Haziran'da dağıtılıyor

AB Komisyonu'nun Türkiye'ye vizelerin kaldırılması konusunda aldığı karardan sonra gözler yeni pasaportlara çevrildi. Bakan Bozkır, yeni pasaportların 1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe gireceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Yeni pasaportlar 1 Haziran'da dağıtılıyor
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 1 Haziran'dan itibaren yeni pasaportların verileceğini söyledi. AB Bakanı Volkan Bozkır ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu AB'nin vize kararı sonrası açıklamada bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, pasaport konusundaki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, 1 Haziran'dan itibaren yeni pasaportlar verileceği bilgisini verdi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan bakanların konuşmalarından satırbaşları şöyle: Vatandaşlarımızın vizesiz seyahatinde önemli bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın vizesiz Avrupa’ya en yakın noktadadır. Biz 2015’in sonbaharından bu yana vize serbestisini öne almak için çok büyük çaba sarf ettik. Bu raporda da vurgulandığı gibi bu süreçte Türkiye yoğun bir mesai uygulamıştır. Biz gelinen bu süreçten memnunuz.

Üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bizim vatandaşlarımız vizesiz seyahati çoktan hak etmiştir. Bir haksızlık vardı. Hedefimiz tam üyelik. Birbirimize sadece kriz zamanında ihtiyaç duymuyoruz. Yarın her zamankinden daha çok ihtiyacımız olacak. Esasen bugünkü rapor inşallah konseyden de onaylanarak bir dönüm noktası olabilir. Bu tür adımlar halkımızın AB’ye duyduğu güveni de arttırıyor. AB ile ilişkilerimizin bundan sonrası için de yeni bir sayfa olduğunu düşünüyoruz. Pasaport konusundaki çalışmaları da tamamlamak üzereyiz. Bu teknik bir çalışma zaten.

ÇİPLERE PARMAK İZİ EKLENECEK

1 Haziran’dan itibaren pasaport üzerindeki çiplere parmak izleri eklenecek. Yeni pasaportları da vermeye başlayacağız. Pasaport talebinin karşılanması konusunda bir sıkıntımız yok. Uzun zamandır çalışmalarımız devam ediyordu. Talebi karşılama noktasında bir sıkıntı olmayacak.

Elbette bunun bir bütçesi var. Pasaportlar biliyorsunuz ücret karşılığı veriliyor. Bu yönde hükümetimiz aksi bir yönde düzenleme yapmadığı sürece ödenecek ücretler bellidir. Aksi bir düzenleme yapılırsa başka ama şu andaki düzenlemeye göre ücret bellidir. Sadece cüzdan bedeli ödenecek. Harç bedeli ödenmeyecek.

 

Yorumlar