Sınırlardaki çocuklar hastalanmaya başladı

Yunanistan'ın İdomeni kasabasındaki sığınmacı kampında görev yapan doktorlar, kendilerine başvuran hastaların neredeyse tamamının çocuklar olduğunu bildirdi

Google Haberlere Abone ol
Sınırlardaki çocuklar hastalanmaya başladı

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan sığınmacı kampında görevli doktorlar, kendilerine başvuran hastaların neredeyse tamamının çocuklar olduğunu, günde yaklaşık 180 çocuğu tedavi ettiklerini söyledi.

Kampta görev yapan Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü yetkilileri, İdomeni'deki sığınmacı sayısının her geçen gün arttığına işaret ederek, kamptaki koşulların da git gide kötüleştiğini ifade etti.

Yaklaşık 15 bin sığınmacının sınırın açılmasını beklediği kampın doktoru Angeliki Kozmadopulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günde yaklaşık 200 sığınmacıyı tedavi ettiklerini ancak daha fazlasına müdahale edecek zamanları kalmadığını kaydetti.

Kozmadopulu, tedavi ettikleri hastaların neredeyse tamamın çocuklar olduğuna dikkati çekerek, ''Günde yaklaşık 180 çocuk tedavi ediyoruz. Burada günde sekiz saat çalışıyorum. Bu süre zarfında çadırımızda sürekli sadece çocukları görüyorum" diye konuştu.

Çocukların farklı şikayetlerle kendilerine geldiğini aktaran Kozmadopulu, kamptaki çocuklarda en fazla solunum yolu enfeksiyonları, ateş, mide ve bağırsak rahatsızlıkları ile hafif travma vakalarına rastlandığını bildirdi.

Diş ağrıları dolayısıyla da birçok hastanın kendilerine başvurduğunu aktaran Kozmadopulu, İdomeni'deki kampta diş doktoru bulunmadığı için bu kimselere müdahale edemediklerini sözlerine ekledi.

SAYILARI SÜREKLİ ARTIYOR

Öte yandan, Makedonya ve Sırbistan'ın önceki günden itibaren sınır kapılarını kapatma kararı alması üzerine İdomeni'deki kampta bekleyen sığınmacı sayısı 15 bine yaklaştı.

Son olarak dün gece yarısından itibaren rotadaki ülkelerden Slovenya, sadece Schengen bölgesine giriş için gerekli vizeye sahip olanların ülkeye girişine izin vereceğini açıklamıştı. Sırbistan da aynı doğrultuda hareket ederek, Makedonya ve Bulgaristan sınırını geçerli vizesi bulunmayan sığınmacı ve göçmenlere kapatacağını belirtmişti.

Yeni uygulamayla, Yunanistan'ın Makedonya sınırında bulunan İdomeni kasabasındaki sığınmacıların Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya ve Avusturya'ya geçmesine izin verilmeyecek.

Yorumlar