Portekiz'de 3 günde 183 yangın

Portekiz Ulusal Sivil Koruma Müdürlüğü, 12'si büyük çaplı olan yangınları söndürmek için 4 bin 500 kişinin çalıştığını belirterek, durumun "çok kritik" olduğunu açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Portekiz'de 3 günde 183 yangın
Portekiz, son yıllarda ülkede görülen en büyük orman yangınlarına karşı mücadele veriyor.

Portekiz'de son 3 günde 183 yerde yangın çıktığı belirtilirken, özellikle ülkenin kuzeydeki Porto, Aveiro ve Braga yerleşim yerlerindeki yangınların ciddi boyutlara ulaştığı bildirildi.

Portekiz Ulusal Sivil Koruma Müdürlüğü, mevcut durumu "çok kritik" olarak tanımlarken, 12 yerdeki yangınların büyük çaplı olduğunu duyurdu.

Yangınları söndürmek için aralarında asker ve gönüllülerin de bulunduğu toplam 4 bin 500 kişinin çalıştığı, havadan 33, karadan da bin 300 aracın çalışmalara katıldığı kaydedildi.
Yangınlardan dolayı bazı küçük yerleşim yerlerindeki evlerin tedbir amaçlı boşaltıldığı, dumandan dolayı özellikle yaşlıların solunum zorluğu çektiği ve ayrıca tarım sektörünün de ciddi zarar gördüğü ifade edildi.

İspanya'da da yeni orman yangınları

Öte yandan son 1 haftadır yangınlarla mücadele eden İberya yarımadasının diğer bir ülkesi İspanya'da da yeni orman yangınları çıktı.

Ülkenin kuzeyindeki Galisya bölgesinin iki farklı yerinde dün çıkan orman yangınlarından dolayı 400 hektardan fazla alanın yandığı, söndürme çalışmalarına havadan ve karadan devam edildiği bildirildi.
Kanarya Adaları ve Katalonya'daki orman yangınları ise kontrol altına alındı.

Yorumlar