PKK çadırı Brüksel'de yeniden kuruldu

PKK propagandasının yapıldığı çadır Brüksel'de yeniden kuruldu. PKK sempatizanları tarafından kurulan çadırda Erdoğan ile IŞİD'i ilişkilendirmek isteyen ifadeler yer aldı

Google Haberlere Abone ol
PKK çadırı Brüksel'de yeniden kuruldu

Belçika’nın başkenti Brüksel’de tartışma konusu olan ve kısa süre önce yaşanan 34 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırıları ardından kaldırılan PKK çadırı, bugün tekrar kuruldu. 

Belçika'da terör örgütü PKK'nın, AB Konseyi binasının hemen arkasında çadırkurmasına yeniden izin verildi. Brüksel'deki terör saldırıların ardından kaldırılan PKK'nın çadırı bugün yeniden açıldı.

Bir öncekinden daha küçük olduğu görülen çadır için Belçikalı makamlardan izin alındığı öğrenildi. Çadırın çevresinde terör örgütünü simgeleyen bez parçalarının olduğu gözlendi.

POLİSLER GÖREVLENDİRİLDİ

Hafta sonu teröre karşı yapılması planlanan yürüyüşü ülkede süregelen operasyonlar nedeniyle polisin yeterince önlem alamayacağı gerekçesiyle iptal eden Belçika yönetiminin, PKK çadırını korumak üzere polis görevlendirmesi dikkati çekti.

TÜRKİYE SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Terör örgütü PKK yanlılarınca kurulan çadır başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere Türk yetkililerin sert tepki göstermesi üzerine, geçen hafta kaldırılmıştı. Çadır, 18 Mart'ta düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nin yapıldığı Brüksel'deki AB Konseyi binasının hemen arkasına kurulmuştu.

Zirve sırasında boşaltılan çadıra ertesi gün tekrar terör örgütünü simgeleyen bez parçaları asılmış ve çadır Belçika polisi tarafından korumaya alınmıştı. Belçika hükümeti de Türkiye'nin en üst düzeyde ilettiği tepkilere rağmen terör örgütüne yönelik tutumunu uzun süre değiştirmemişti.

Belçika'nın Başkenti Brüksel, Ankara terör olayları sonrası YPG ve PKK'lılar için özel hazırlanan çadıra özel izin verdi. Bürüksel'in merkezinde kurulan çadırda AB'den tüm dünyaya terör mesaj verildi. Teröristlerin fotoğraflarının yer aldığı çadırda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden afişler de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili, "Bunlar ikircikli davranıyorlar.Bugün bayrağı indirmişler, posterleri kaldırmışlar, kimi aldatıyorsunuz. Dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok. Bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar