Paris saldırılarının bir numarası yakalandı

Paris'te 100'den fazla kişinin ölümüne neden olan saldırıların sorumlusu olduğu belirtilen Abdülselam Belçika'da yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Paris saldırılarının bir numarası yakalandı

Belçika'nın başkenti Brüksel'in Molenbeek semtinde gerçekleştirilen operasyonda, Paris saldırılarının firari zanlısı Salih Abdüsselam'ın yaralı olarak ele geçirildiği bildirildi.

Belçikalı yetkililerce yapılan açıklamaya göre, bir apartman dairesine düzenlenen operasyonda, bacağından vurulan Abdüsselam, yaralı ele geçirildi.

HAREKETLİ SAATLER

Abdüsselam'ın ele geçirildiği operasyon öncesinde Brüksel'de hareketli saatler yaşandı.

Brüksel yakınlarındaki Forest bölgesinde polisin bugün bir apartman dairesine düzenlediği operasyonda Abdüsselam'a ait parmak izi tespit edildi.

Brüksel Savcılığı Sözcüsü Eric Van Der Sypt, yaptığı açıklamada, polisin düzenlediği baskın sırasında bir kişinin öldüğünü ve Salih Abdüsselam olduğu sanılan bir kişinin de kaçtığını ifade etti.

Van Der Sypt, Abdüsselam'a ait parmak izinin bir bardakta tespit edildiğini, dairede 11 kalaşnikof şarjörü ve çok miktarda mühimmat bulunduğunu açıkladı.

Operasyon öncesinde Abdüsselam'ın binada olduğuna dair net bilgi olmadığını anlatan Van der Sypt, firari zanlının, binada "günler, haftalar hatta aylar" geçirmiş olabileceğini belirtti.

DÖRT KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Öte yandan zanlı Salih Abdüsselam'ın yanı sıra dört kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Federal Savcılık Sözcüsü Thierry Werts, yaptığı açıklamada, gözaltına alınanlar arasında Abdüsselam'ı evine alan, aynı aileden üç kişinin de olduğunu belirtti.

Abdüsselam ve diğer bir şüphelinin operasyon sırasında hafif yaralandığını söyleyen Werts, barınak sağlamaktan tutuklanan üç kişinin Abdüsselam'ı nereden tanıdıklarına dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Brüksel Savcılığı Sözcüsü Eric Van Der Sypt, soruşturmanın aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.

Van Der Sypt, Abdüsselam'ın üzerinde silah olmadığını ancak polisin ihtarına uymaması üzerine bacağına ateş edildiğini bildirdi.

"İADESİ İSTENECEK"

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Salih Abdüsselam’ın Belçika’dan iadesinin isteneceğini açıkladı.

Brüksel’de düzenlenen terör operasyonlarının ardından Belçika Başbakanı Charles Michel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Hollande, "Fransız adli yetkililerin Abdüsselam’ın iade talebi için derhal hareket geçmesi gerekiyor. Belçika yetkililerinin bu talebe olumlu yanıt vereceğinden şüphem yok" dedi. 

Yorumlar