NATO'dan 'parçalanmış Avrupa' uyarısı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Parçalanmış bir Avrupa, güvenliğimiz ve NATO için kötü olacaktır" uyarısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
NATO'dan 'parçalanmış Avrupa' uyarısı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, parçalanmış bir Avrupa'nın, bölgenin güvenliği ve NATO için iyi olmayacağını bildirdi.

İngiltere'ye resmi ziyarette bulunan Stoltenberg, İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya geldi. Başbakanlıktaki görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Cameron ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Stoltenberg, NATO ile AB'nin birbirini tamamladığını ifade etti. Stoltenberg, bunun Ukrayna'daki eylemlerine yönelik Rusya'ya verilen karşılıkta görüldüğünü belirterek, "AB ekonomik yaptırımlarla, NATO da kolektif savunmasını artırarak bunu ortaya koydu. Bu her iki önlem de önemli." dedi.

Birleşik Krallık'ta 23 Haziran'da yapılacak AB referandumuna da değinen Stoltenberg, şunları söyledi:

"Birleşik Krallık'ın AB'de kalması ya da çıkması gibi, ülkede süregiden bir tartışmaya yönelik yorumda bulunmayacağım. Bu, Birleşik Krallık halkının vereceği bir karar. Ancak tek söyleyebileceğim, bu konuda NATO için neyin önem teşkil ettiğidir. Avrupa'da güçlü bir Birleşik Krallık, güvenliğimiz ve NATO için iyi ve bunu memnuniyetle karşılıyorum. Parçalanmış bir Avrupa, güvenliğimiz ve NATO için kötü olacaktır."

Ülkede "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" konusunda referandum yapılacak.

Öte yandan, NATO'dan Cameron-Stoltenberg görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, ikilinin temmuz ayında Polonya'da düzenlenecek NATO Zirvesi'nde ele alınacak konuları masaya yatırdığı kaydedildi. İkilinin ayrıca, DAEŞ'le mücadele, sığınmacı krizi ve NATO-AB ilişkilerini değerlendirdiği aktarıldı.

Yorumlar