Merkel'den uçuşa yasak bölgeye destek

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'nin uzun süredir talep ettiği uçuşa yasak bölge uygulamasına destek verdi. Merkel, 'Şu an orada savaşan taraftarın hiçbirinin saldırı uçuşu yapmadığı bir bölgenin olması yararlı olacaktır. Bir nevi uçuşa yasak bölge gibi" dedi

Google Haberlere Abone ol
Merkel'den uçuşa yasak bölgeye destek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'de şu an savaşan taraftarın hiçbirinin saldırı uçuşu yapmadığı bir bölgenin olmasının yararlı olacağını belirterek, "Bir nevi uçuşa yasak bölge gibi" dedi.

Stuttgarter Zeitung'a demeç veren Merkel, Suriye'de sığınmacılar için korunaklı bir bölge açılması fikrine nasıl baktığının sorulması üzerine, ''Şu an orada savaşan taraftarın hiçbirinin saldırı uçuşu yapmadığı bir bölgenin olması yararlı olacaktır. Bir nevi uçuşa yasak bölge gibi'' dedi.

DAEŞ teröristleriyle müzakere edilemeyeceğini vurgulayan Merkel, ancak mümkün olması halinde Esed taraftarları ve anti-Esed koalisyonunun bu konuda anlaşmalarının yararlı olacağını ifade etti.

Suriye'de savaşın 5 yıldır sürdüğüne dikkati çeken Merkel, BM verilerine göre şu ana kadar 250 bin insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

RUSYA DURUMU KARIŞIK DURUMA GETİRDİ

Merkel, Suriye'deki durumun sonsuz bir karmaşıklık içinde olduğunu belirterek, Rusya'nın Halep'teki hava saldırılarının durumu daha da karmaşık hale getirdiğini kaydetti.

Savaşın sona ermesi için diplomatik olarak her şeyin denenmesi gerektiğini dile getiren Merkel, ancak bugünden yarına her şeyin biteceği konusunda kimsenin bir hesap yapamayacağını belirtti.

"TÜRK SİYASETÇİLERİ ANLIYORUM"

''Biz Avrupalılar bir taraftan Türkiye'ye, 'zor durumda olan sığınmacılara kapılarını aç' diyeceğiz öbür taraftan da Avrupa'ya sığınmacı almak istemediğimizi ifade edeceğiz'' diyen Angela Merkel, bu nedenle kendilerine sitem eden Türk siyasetçilerini anlayışla karşıladığını vurguladı.

Avrupa'nın bu tutumunun alaycı olup olmadığının sorulması üzerine Merkel, Türkiye ile birlikte çalışmak için bunun temel taş olmadığını ve bunu adım adım değiştirmek için çalıştığını kaydetti.

Angela Merkel, sığınmacı dalgasının azaltılamaması halinde ''dur'' levhasının Makedonya-Yunanistan sınırına mı yoksa Türkiye'nin Ege sahillerine mi asılacağı sorusuna ise sığınmacıların hareket noktalarında nihai Schengen dış sınırının, Türkiye ile Yunanistan arasında bulunduğu cevabını verdi.

 

Yorumlar