İspanya'daki kazada bir yaralı Türk var

- İspanya'da dün meydana gelen ve 13 kişinin ölümüne neden olan otobüs kazasında ölenlerin kimlikleri belli oldu. Hayatlarını kaybedenlerin 6 farklı ulustan oldukları belirtildi. Kazada ölenler arasında Türk olmadığı, sadece hafif yaralı bir Türk öğrenci bulunduğu bildirildi

Google Haberlere Abone ol
İspanya'daki kazada bir yaralı Türk var

İspanya'nın doğusundaki Tarragona kenti yakınlarında dün meydana gelen ve Avrupa Birliği öğrenci değişim programlarından Erasmus'tan 13 öğrencinin ölümüne neden olan trafik kazasında hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklandı.

Katalonya Özerk Yönetimi Hükümeti İçişleri Bakanı Jordi Jane'nin basın mensuplarına verdiği bilgide, otobüs kazasında 7 İtalyan, 2 Alman, 1 Romanyalı, 1 Fransız, 1 Özbek ve 1 Avusturyalı öğrencinin öldüğü bildirildi. Kazada hayatını kaybedenlerin hepsi kadın olurken, yaşlarının 19 ila 25 arasında değiştiği kaydedildi.

Bu arada kazadan hafif yaralı olarak kurtulan otobüsün şoförü, polise verdiği ifadesinde kaza anında direksiyon başında uyuya kaldığını söyledi. Vücudunda yapılan alkol ve uyuşturucu kontrollleri negatif çıkan şoförün, çalıştığı şirketin en tecrübeli elemanlarından biri olduğu ve bu zamana kadar hiçbir trafik kazası yapmadığı belirtildi.

Şoförün hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından 13 kişinin ölümüne neden olmak suçundan mahkemeye çıkartılacağı bildirildi.

Geçtiğimiz pazar sabahı saat 06.00'da AP-7 otoyolunun 333. kilometresinde meydana gelen kazada 60 Erasmus öğrencisini taşıyan bir otobüs, şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek diğer yönden gelen bir otomobile çarpmıştı. 13 kişinin öldüğü kazada 50 kişi yaralanırken, yaralılardan sadece 23'ünün hastanede tedavisinin devam ettiği diğerlerinin taburcu edildikleri duyuruldu.

Yaralılar arasında 1 Türk öğrenci bulunduğu, sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen erkek öğrencinin en geç yarın taburcu edilmesinin öngörüldüğü öğrenildi.

Öte yandan kazadan dolayı 2 günlük yas ilan edilen Katalonya Özerk Yönetimi'nde bugün ölenlerin anısına saygı duruşları ve anma törenleri yapıldı.

Yorumlar