İslamofobik gösteriye izin verilmedi

Brüksel'de Kuzey Afrika kökenlilerin yoğun olduğu Molenbeek semtinde yarın düzenlenmesi planlanan İslam karşıtı gösteriye izin verilmedi

Google Haberlere Abone ol
İslamofobik gösteriye izin verilmedi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Kuzey Afrika kökenlilerin yoğun olduğu Molenbeek semtinde yarın düzenlenmesi planlanan İslam karşıtı gösteriye güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi.

Gösterinin aşırı sağcı “Kimlik Jenerasyonu" isimli grup tarafından, Fransa ve Hollanda'dan katılımla "İslamcılar Avrupa'nın dışına" sloganıyla gerçekleştirilmek isteniyordu.

Molenbeek Belediye Başkanı Françoise Schepmans, "Bu tür bir gösteri şiddet ve çatışmaya yol açabilir. Müslüman kesim 'İslamcılar dışarı' sloganından dolayı kışkırtılabilir" dedi.

Schepmans, diğer belediye başkanları ve polisle yapılan değerlendirme sonucunda gösterinin yasaklanması kararını aldıklarını söyledi.

Geçen hafta Brüksel şehir merkezinde 300 kadar aşırı sağcı olay çıkarmış, polis göstericileri basınçlı su kullanarak dağıtmıştı.

Brüksel'de 22 Mat'ta Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen ve terör örgütü DAEŞ tarafından üstlenilen saldırılarda 32 kişi hayatını kaybetmiş, 200'den fazla kişi yaralanmıştı.

Yorumlar