İskoçya da İngiltere'den ayrılıyor

Daha önce referandumla Birleşik Krallık'ta kalmaya karar veren İskoçya, AB referandumu sonrası bu kararını yeniden gözden geçirmeye karar verdi

Google Haberlere Abone ol
İskoçya da İngiltere'den ayrılıyor
İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması yönünde aldığı kararın etkileri devam ediyor. Son olarak daha önce Birleşik Krallık'tan ayrılma referandumu düzenleyen İskoçya, benzer bir adımı yeniden atmaya hazırlanıyor. İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon Brexit'in ardından bağımsızlık referandumunun yüksek ihtimal olduğunu vurguladı
 
İngiltere’deki referandumun ardından açıklama yapan İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, bağımsızlığın oylanacağı yeni bir referandum için hükümetin gereken adımları atmak konusunda anlaştığını söyledi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; İngiltere'nin birlikten ayrılma kararından sonra İskoçya'nın Avrupa Birliği'ndeki yerini korumak için gereken her şeyi yapacaklarını belirten Sturgeon, "İkinci bir referandum konusunun masaya yatırılması gerektiği, malumun ilamıdır ve artık masaya yatırılmış durumdadır" dedi.

Brexit'in ardından bir bağımsızlık referandumunun yüksek ihtimal olduğunu vurgulayan Sturgeon, "Bugün şunu kesin bir netlikle belirtmek isterim ki İskoçya halkının tercih ettiği yönde atılabilecek tüm adımları atmayı ve tüm seçenekleri incelemeyi amaçlıyorum; yani bir diğer deyişle AB'deki ve ortak pazardaki yerimizi korumayı hedefliyorum" diye konuştu.

Yorumlar