İngiltere: PYD ile ilgili elimizde deliller var

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, PYD'nin Şam yönetimi ve Rusya ile rahatsı edici ilişkiler içinde olduğunu söyledi

Google Haberlere Abone ol
İngiltere: PYD ile ilgili elimizde deliller var

Son Haberler Logo

Suriye'de IŞİD'e karşı savaştığı gerekçesiyle ABD'nin müttefik olarak gördüğü PYD konusunda İngiltere'den açıklama geldi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, PYD'nin Rusya ve Beşar Esad yönetimiyle ilişki içinde olduğuna dair ellerinde kanıtlar olduğunu söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, "Son haftalarda Suriye Kürt güçleri, Suriye rejimi ve Rus hava kuvvetleri arasındaki koordinasyona dair çok rahatsız edici kanıtlar gördük" dedi.

ŞAM YÖNETİMİ İTİRAF ETMİŞTİ

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD ve onun silahlı unsuru YPG'yi ABD ve Rusya'nın yanı sıra kendilerinin de desteklediğini söylemişti.

Caferi, BM Güvenlik Konseyi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki dengeler ve ittifaklara ilişkin önemli ifadeler kullanmıştı.

Caferi, PYD'yi kastederek ABD yönetiminin Suriye'de bir Kürt gruba destek verdiğini, Türkiye'nin ise Washington'dan bu politikadan vazgeçmesini istediğini söylemişti.

Caferi, "Bu arada ABD yönetimi tarafından desteklenen bu Suriyeli Kürt grup aynı zamanda Suriye hükümeti tarafından da destekleniyor. Dolayısıyla Suriye'nin kuzeyinde kazanılan zaferler, Suriye ordusu ile Kürtlerin Suriye halkının tamamı için kazandığı ortak zaferlerdir. Suriye ordusunun doğrudan desteğinden herkes istifade ediyor" demişti.

Yorumlar