İngiliz propagandası: Türkler göçmenleri öldürüyor

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 3 milyon insanı barındırarak bütün dünyanın takdirini kazanan Türkiye'ye yönelik İngiliz basınında kara propaganda yapılıyor. Times Gazetesi, Türkiye'nin sınırda göçmenleri öldürdüğünü ileri sürdü

Google Haberlere Abone ol
İngiliz propagandası: Türkler göçmenleri öldürüyor

Suriye'den kaçan 3 milyona yakın insana ev sahipliği yapan Türkiye aleyhinde İngiliz basınında kara propaganda tarzında haberler yapılıyor.  

İngiliz The Times gazetesi, Türkiye-Suriye sınırında görevli olan Türk muhafızların sınırı geçmeye çalışan göçmenleri vurup öldürdüğünü iddia etti. 

Times'ın 'Türkler, göçmenler sınırı geçerken onları vurarak öldürüyor' başlığıyla verdiği ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin raporuna dayandırdığı haberinde, Türk sınır muhafızlarının son dört ayda Türkiye'ye geçmeye çalışan üçü çocuk 16 göçmeni vurarak öldürdüğü ileri sürdü. 

İddiaya göre 6 Şubat'ta bir erkek ve çocuğu, Suriye-Türkiye sınırının doğusundaki Rasulayn'da öldürülürken, 5 Mart'ta da iki göçmen sınırın batısındaki Güveççi'de vurularak öldürüldü.

Times'ın haberinde ayrıca, Türkiye'nin 'göçmenlerin geri dönebileceği güvenli ülke' olarak sınıflandırıldığı bir dönemde, bu ölüm haberlerinin, Türkiye'yle AB arasında varılan göçmen anlaşmasına dair şüpheler uyandırdığı vurgulandı.

SINIR HER GÜN PYD VE IŞİD MENSUPLARI YAKALANIYOR

Türkiye ile Suriye arasındaki sınırdan her gün onlarca PYD ve IŞİD mensubu kaçak yollarla geçiş yapmaya çalışıyor. Bölgedeki kaçakçıların da kullandığı güzergahlarda sık sık çatışmalar yaşanıyor. 

Gerçek savaş mağdurları ise sınırda yasal yolları kullanarak Türkiye tarafına sığınıyor. 

Yorumlar