Fransa'da 1 Mayıs olayları : 18 gözaltı

Fransa'daki 1 Mayıs kutlamalarında 18 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da 1 Mayıs olayları : 18 gözaltı
Fransa'da işçi sendikalarının çağrısıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle çıkan olayların ardından 18 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Fransa İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Paris'te marjinal gruplar tarafından çıkarılan olaylarda bir polis memurunun ve bir protestocunun yaralandığı kaydedildi. Açıklamada, ülke genelinde çıkan olaylarla ilgili 18 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Paris'te Bastille Meydanı'nda toplanan binlerce göstericinin başlattığı yürüyüş, bazı protestocularla polis arasında çıkan gerginliklerden dolayı güvenlik güçleri tarafından durdurulmuştu.
Polis, göstericileri, Diderot Bulvarı yakınlarında biber gazı sıkarak engellemişti. Slogan atan ve Nation Meydanı'na kadar gitmek isteyen göstericiler, güvenlik güçlerine patlayıcı maddeler fırlatarak polis barikatını aşmaya çalışmıştı.

Fransa’nın radikal sol sendikaları CGT ve FO, her sene farklı yerlerde eylem düzenlerken bu yıl çalışma yasa tasarısına karşı alınan ortak tavır nedeniyle bir arada yürüyüş yapmıştı.

Ülkede işsizliği düşürme ve istihdam piyasasında esneklik sağlama amacıyla hazırlanan çalışma yasası tasarısı, sendikalar tarafından "kazanılmış hakların elden alınması" olarak yorumlanıyor.
Tasarının salı günü Fransa Ulusal Meclisi'nde görüşülmesi bekleniyor.
 

Yorumlar