Erdoğan'ın restine AB'den cevap geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'müzakereleri bitirmek için geç kaldınız' dediği AB'den, 'müzakerelere devam' kararı çıktı

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın restine AB'den cevap geldi
Sonhaberler | Haber Merkezi

15 Temmuz sonrasında Türkiye'de terörle mücadele konusunda yaşanan gelişmelerden rahatsız olan hatta üyelik müzakerelerini kesmekle tehdit eden Avrupa Birliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın restinden sonra kararını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Karar vermekte geç kaldınız, hemen verin" diye seslendiği Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanları dün yaptıkları toplantıda Türkiye ile müzakerelerin kesilmemesinden yana olduklarını söylediler. İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni, kapıyı kapatanın Avrupa Birliği olmayacağını söyledi. 

Toplantıda Türkiye’yle müzakerelerin kesilmesini isteyen tek ülke Avusturya oldu. ABbakanları, ilişkilerin geleceği konusunda karar vermesi gerekenin Türkiye olduğu yönünde görüş bildirdi. İdam cezası ise AB’nin kırmızı çizgisi olmayı sürdürüyor.

AVUSTURYA'DAN ÇATLAK SES

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, insan hakları alanında Türkiye’nin Avrupa’dan çok uzaklaştığını belirterek, “Türkiye ile müzakerelerin devamından yana değilim. Türkiye’nin AB’de yeri yok” dedi. Lüksemburg, Belçika ve Hollanda da olumsuz yaklaşım sergileyen ülkeler arasında yer aldı. İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ise “Türkiye’yi bir köşeye itmememiz çok önemli. Ortak çıkarlarımıza aykırı olacak şekilde aşırı tepki göstermemeliyiz” dedi. Johnson, Türkiye’nin çok zor bir durumla, çok ciddi bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığının hatırlanmasını istedi.

BİRLİĞİN KAPTANLARI DEVAMDAN YANA

 İngiltere’nin bu yaklaşımına Polonya, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti ve Baltık ülkelerinden destek geldi. AB’nin iki büyük ülkesi Fransa ve Almanya da diyaloğun kesilmemesinden yana tavır koydu. Buna gerekçe olarak ise müzakerelerin kesilmesinin yarardan çok zarara neden olacağı gösterildi.

Yorumlar

ihsan ulen densizler söz ağzınızdanmı yoksa aşağıdanmı çıkıyor atıp tutuyordunuz hele o genç keriz Avusturya bakanı ne oldu yedinizmi söylediklerinizi