Çavuşoğlu sert çıktı: Elinden geleni ardına koyma

AP Başkanı Schulz'un Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım tehdidine Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan sert tepki geldi

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu sert çıktı: Elinden geleni ardına koyma
Sonhaberler | Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bakanlık resmi konutunda Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüştü. Görüşme sonrası Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'a yanıt verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yi ile Dışişleri Konutu'nda görüşme gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, Wang Yi'yi Çince 'Merhaba' diyerek karşıladı. Görüşme sonrası açıklama yapan Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı; "Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un tehditkar açıklamalarının hiçbir etkisi yok. Schulz, Avrupa Parlamentosu'ndaki PKK faaliyetlerini durdursun, gücü yetiyorsa terör örgütleri karşısında söylem içinde olsun. Ekonomik yaptırımlar konusunda da elinden geleni ardında koymasın. Ne yapmak istiyorsa yapsın. gerçekten Avrupa Birliği'nin ve parlamento başkanının iki yüzlülüğünü çifte standartını görüyoruz. Sadece biz değil, halkımız da bunu çok iyi görüyor.

"Demokrasi ve insan hakları konusunda bize ders vermeye çalışanların iki yüzlülüğünü bizler kadar Çin de iyi biliyor. Kıbrıs konusunda önemli mesafeler kat edildi. İki tarafın anlaşması halinde önümüzdeki hafta sonu müzakerelerin yine başlaması öngörülüyor. Sonuçlandırmak istiyoruz. Türkiye olarak her zaman olduğu gibi bu konuda yapıcı tutumumuzu sürdürüyoruz"

Yorumlar

ihsan bu shultz alman yahudisi mason pislik cevap incirliği kapatmak nato ile ilişkileri dondurmak olmalı hep yazıyorum mültecilerde serbest bırakılsın