Brüksel'de ölü sayısı 34'e yükseldi

Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'de bugün üç ayrı noktada patlamalar meydana geldi. Patlamalarda şu ana kadar 34 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda şu ana kadar 130 yaralı tespit edildi

Google Haberlere Abone ol
Brüksel'de ölü sayısı 34'e yükseldi

Son Haberler Logo

Avrupa Birliği ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de havalimanı ve metro istasyonunda bugün üç ayrı patlama meydana geldi. Patlamalarda ilk belirlemelere göre 34 kişi öldü, 130'dan fazla kişi yaralandı. Patlamaların meydana geldiği Brüksel Havalimanı'nda bütün seferler durdu. Havalimanına giden bütün metro seferleri iptal edildi. 

Havalimanındaki patlamadan dakikalar sonra Maelbeek Metro İstasyonu'nda da patlamalar meydana geldi. İlk belirlemelere göre burada da çok sayıda kişi yaralandı. Patlamanın meydana geldiği istasyon Avrupa Birliği Konseyi binasına çok yakın bir noktada bulunuyor. 

İKİ İNTİHAR SALDIRISI BİRİ TUZAKLI BOMBA

Brüksel'deki patlamalardan ikisi intihar saldırısı, biri ise metro istasyonuna tuzaklanan bombadan kaynaklı. 

Havalimanındaki iki intihar saldırısında 14 kişi, metro istasyonundaki bombalı tuzakta ise 20 kişi hayatını kaybetti. Her iki saldırıda ise 130 kişi yaralandı. 

BELÇİKA TELEVİZYONU: 13 ÖLÜ

Bu arada, Belçika yayın kuruluşu VRT, Brüksel havaalanındaki patlamalarda 13 kişinin öldüğünü duyurdu.

Havalimanın sözcüsü Anke Fransen, kalkış salonunda meydana gelen iki patlamada çok sayıda kişinin yaralandığını, ilk yardım ekiplerinin yaralılara müdahale ettiğini söyledi.

RTBF yayın kuruluşu patlamalardan sonra havaalanının boşaltıldığını duyurdu. Televizyonlarda ve sosyal medyada çıkan haberlerde de havaalanından kaçan yolcuların ve havaya yükselen siyah duman bulutunun görüntülerine yer verildi.

BELÇİKA'DA OLAĞANÜSTÜ DURUM

Brüksel havalimanındaki patlamaların ardından Belçika'nın tamamında güvenlik alarmı seviyesi en yüksek olan 4'e çıkarıldı.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Brüksel Zaventem Havalimanı'nda iki patlamanın meydana gelmesinin ardından ülkede terör alarmının en üst seviyeye çıkarıldığını bildirdi. 

Brüksel'de tüm uçuşlar iptal edildi. 

METRO İSTASYONU PATLAMASINDA 14 ÖLÜ

Öte yandan, Brüksel'de havalimanında meydana gelen iki patlamanın ardından Maelbeek metroistasyonunda da patlama meydana geldi. Avrupa Birliği Konseyi binasına çok yakın bir noktada yer alan bu istasyondaki patlamada ilk belirlemelere göre 14 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. 

Metroda en az dört patlamanın meydana geldiği belirtiliyor. Çok sayıda ambulans ve itfaiye metro istasyonlarına doğru gidiyor. 

BELÇİKA ORDUSU ALARMA GEÇTİ

Belçika'daki saldırılardan sonra ülkenin tamamında yüksek düzey güvenlik alarmı verildi. Brüksel'de bütün toplu ulaşım durdu. Ordu sınırlarda kırmızı alarm durumuna geçti. 

GÖRÜ TANIKLARI ANLATIYOR

Belçika televizyon kanalı RTBF'a konuşan bir görgü tanığı, Sheraton Oteli'nin karşısındaki gidiş terminalinde yaralılar gördüğünü söyledi.

Swissport'ta çalışan bir görgü tanığı da VRT televizyon kanalına "Ara almıştım ve çok büyük bir patlama duydum, hissettim. Buradan gidiş salonunu görebiliyoruz. Çok büyük bir duman yükseldiğini gördüm" dedi.

Görgü tanığı, "Camlar tamamen paramparça oldu. İnsanlar şok olmuş halde dışarı çıktı, hiç iyi görünmüyor" diye konuştu.

Patlamalar, Paris'te Kasım ayında düzenlenen saldırıların zanlısı Salah Abdeslam'ın Brüksel'de yakalanmasından dört gün sonra meydana geldi.

 

Yorumlar