Brüksel'de firari zanlı da yakalandı

Belçika basını, Brüksel saldırısının firari zanlısı Necim Laşravi yakalandı!

Google Haberlere Abone ol
Brüksel'de firari zanlı da yakalandı

Brüksel Zaventem Havalimanı'ndaki terör saldırılarının üçüncü şüphelisi Najim Laşravii'nin yakalandığı bildirildi.

Belçika'nın DH gazetesinin haberine göre, bombaları hazırladığından şüphelenilen 24 yaşındaki Laşravii, Brüksel'in Anderlecht semtinde ele geçirildi. Laşravii'nin Paris saldırılarında kullanılan bombaları da hazırladığı iddia ediliyor.

Dün polis tarafından fotoğrafları yayımlanan diğer iki kişinin ise havalimanındaki saldırıları gerçekleştirdiği belirtilen kardeş intihar bombacıları Halid ve İbrahim El Bakraoui(Bakravi) olduğu ve bu kişilerin sabıka kaydının bulunduğu belirtildi.

En az 14 kişinin öldüğü ve 100'den fazla kişinin yaralandığı havalimanındaki saldırılar öncesi, Laşravii ve El Bakraoui kardeşleri yan yana gösteren fotoğraf yayımlanmış, polis bu kişiler hakkında bilgisi olanların kendilerine başvurmasını istemişti.

27 yaşındaki Halid El Bakraoui'nin geçen hafta polis tarafından basılan Brüksel'in Forest bölgesinde sahte isimle ev kiraladığı belirlendi. 4 polisin yaralandığı baskında, Muhammed Belkaid adlı DAEŞ üyesi ölü ele geçirilmiş, iki kişi ise kaçmayı başarmıştı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün sabah Zaventem Havalimanı'nda ve Maelbeek Metro İstasyonu'nda düzenlenen terör saldırılarında 34 kişi öldü. Kriz merkezi yaralı sayısını en az 230 olarak açıkladı.

Terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırıların ardından ülkede yoğun güvenlik tedbirleri uygulanmaya başlandı ve terör tehdidi seviyesi en üst düzeye çıkartıldı.

Tüm sosyal etkinliklerin iptal edildiği, okullar, alışveriş merkezleri, sinemalar ve tiyatroların kapatıldığı Belçika'da, polis birçok noktaya baskınlar düzenlemeye devam ediyor.

Uçak seferlerinin hala yapılmadığı ülkede metrolar yeniden hizmet vermeye başladı. Ancak yolcular aranarak istasyonlara alınıyor.

Yorumlar