Belçika'da ırkçılar anma törenlerini bastı

Brüksel'de bugün saldırılarda hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenen törenlere katılanlarla ile ırkçı gruplar arasında arbede yaşandı. Onlarca ırkçı bir anda kalabalığın arasına girerek arbedeye neden oldu. Polis ırkçılara tazyikli suyla müdahale etti

Google Haberlere Abone ol
Belçika'da ırkçılar anma törenlerini bastı

Belçika'nın başkenti Brüksel'i kana bulayan terör saldırılarında hayatını kaybeden 31 kişinin anıldığı Bourse Meydanı, aşırı sağcı holiganlar tarafından basıldı.

AFP'nin haberine göre; polis, holiganlara tazyikli suyla müdahale etti. Yaklaşık 200 holigan, milliyetçi ve göçmen karşıtı sloganlar atarak, insanların canlı bomba eylemlerinde hayatını kaybedenleri anmak için toplandığı Place de la Bourse'a girdi.

Nazi selamı veren ve göçmen karşıtı "Burası bizim evimiz" sloganı atan gruptakiler ile terör kurbanları anmak için meydanda bulunanlar arasında arbede yaşandı.

Arbede sırasında bazı grup üyeleri, ölenlerin anısına meydana konulan çiçek ve mumların üstüne düştü.

Anadolu Ajansı, siyah giyen faşistlerin sayısını yaklaşık 600 olarak verirken, Reuters'ın yerel medyaya dayandırdığı haberde, aşırı sağcı eylemcilerin sayısı 450 olarak bildirildi.

Aşırı sağcı gruba tepki gösteren meydandakiler, sık sık "Hepimiz göçmenlerin çocuklarıyız" sloganı attı. Grup, polisin müdahalesiyle alandan uzaklaştırıldı.

Yakındaki bir tren istasyonuna yönelen gruptakilerin, polis arabalarının camlarını kırdığı ve çevreye zarar verdiği görüldü. Meydanın dışına çıkarılan grup ile polis arasındaki çatışmalar ise sürüyor.

AFP, polisin 10 göstericiyi gözaltına aldığını duyurdu. Belga haber ajansının bildirdiğine göre; Belçika Başbakanı Charles Michel, gösterileri kınadı.

Brüksel'de salı günü Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonundaki terör saldırılarında 31 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 270 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

Yorumlar