Batının bir ikiyüzlülüğü daha

Türkiye'den terörle mücadele yasasının değiştirilmesini isteyen Avrupa Birliği'nde her geçen gün konuyla ilgili yeni yasalar çıkarılıyor

Google Haberlere Abone ol
Batının bir ikiyüzlülüğü daha
ABD ve Avrupa'da 'terörle mücadele' bahanesiyle her geçen yeni yasa tasarıları çıkarılırken; ona yakın terör örgütüyle mücadele eden Türkiye'den söz konusu yasanın değiştirilmesi isteniyor. İngiltere, Almanya, Hollanda, İsviçre ve Fransa gibi ülkelerde şu ana kadar defalarca terörle mücadele konusunda yeni yasalar çıkarıldı. Çıkarılan yasaların çoğu bu ülkelerde yaşayan Müslümanların günlük hayatını olumsuz etkiliyor. Birçok ülkede hiçbir delil olmadan bile Müslüman birisi günlerce gözaltında tutulabiliyor. Son olarak, Almanya'da da terör yasasında yeni değişiklikler yapıldı. 

Almanya'da Bakanlar Kurulu, İçişleri Bakanlığının terörizmle daha etkili mücadele etmek amacıyla hazırladığı yasa tasarısını kabul etti.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Bakanlar Kurulu'nun ardından düzenlediği basın toplantısında, bu yasama döneminde uluslararası terörizmle mücadele konusunda birçok yasanın yürürlüğe girdiğini ancak İstanbul, Paris ve Brüksel’de gerçekleşen terör saldırılarından sonra halkı daha iyi korumak için hala var olan güvenlik boşluklarını ortadan kaldırmak istediklerini ifade etti.

Terör örgütlerinin uluslararaları bağlantılara sahip olduğunu, terör saldırılarının Avrupa'ya gelen insanlar tarafından düzenlendiğini, burada yaşayan kişilerle de bu saldırıların planlanıp gerçekleştirildiğini belirten Maiziere, "Teröristler kendi aralarında ağ oluşturuyorsa, o zaman güvenlik birimlerinin de şimdikinden daha iyi şekilde birbiriyle ağ oluşturması lazım." dedi.

Bilginin güç anlamına geldiğini dile getiren Maiziere, "Biz de terör örgütlerine güçlü karşılık vermek istiyoruz. Bundan dolayı bilgimizi birbirimizle paylaşmamız gerekir." ifadesini kullandı.

Bu yeni yasa tasarısıyla Almanya'daki istihbarat servislerine kişilerin seyahat hareketlerini takip etme gibi konularda Avrupa ve NATO’daki partnerlerle ortak bilgiler kullanma olanağının verildiğini ifade eden Maiziere, faturasız telefon hatların alımında kimliklerin gösterilmesinin de zorunlu olacağını kaydetti.

Maiziere, tasarının Federal Polis teşkilatına organize suçlarda gizli görevle çalışan memurlar görevlendirme imkanı verdiğini belirtti.

Yasa tasarısının sonraki hafta Federal Meclis’in gündemine alınmasının düşünüldüğünü aktaran Maiziere, "Güvenlik açıklarının kapatılmasında erteleme olmaz." şeklinde konuştu.

Yorumlar