Avrupa Komisyonu, Türkiye'nin AB Büyükelçisini çağırdı

Avrupa Komisyonu, Türkiye'nin Avrupa Birliği Büyükelçisini çağırdı. Komisyondan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerine ilişkin olarak açıklama bekliyoruz" dendi.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Komisyonu, Türkiye'nin AB Büyükelçisini çağırdı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Avrupa Komisyonu, Türkiye'nin Avrupa Birliği Büyükelçisi Faruk Kaymakçı'yı çağırdı. Avrupa Komisyonu'nun Büyükelçi Kaymakçı'yı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün söylediği, "Avrupa kendi değerleriyle oynamaya devam ederse, dünyanın hiçbir ülkesinde Avrupalılar sokağa çıkamazlar" şeklindeki sözleriyle alakalı izahat istemek için çağırdığı belirtiliyor. 

 Komisyondan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerine ilişkin olarak açıklama bekliyoruz" dendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da dün (22 Mart 2017) yerel basını ağırladığı Beştepe'deki toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'ye karşı tavırlarını eleştirerek şunları söylemişti: "Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar çok yakından takip ediliyor. Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz. Türkiye olarak, Avrupa ülkelerini demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, bu değerlere bizim kadar özellikle Avrupalının ihtiyacı vardır."

Yorumlar