Almanya'da camiye domuzlu saldırı

Almanya'da iki saldırgan, Türk İslam Birliğine bağlı camiye domuz ayağı ve kulakları bıraktı

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da camiye domuzlu saldırı

Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine bağlı (DİTİB) Rotthausen Yeni Cami'nin girişine domuz ayağı ve kulakları bırakıldı.

Olayı, ülkede Türklerin yoğun yaşadığı Gelsenkirchen kentindeki camiye sabah namazını kılmaya gelen cemaat fark etti.

Cemaatin haber vermesiyle olay yerine gelen polis devlet koruma birimi de camiye domuz ayağı ve kulakları bırakılmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Rotthausen Yeni Cami Dernek Başkanı İsmet Bozok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylemi kınadığını belirterek, ''Böyle bir saldırıdan dolayı tedirgin olduk'' dedi.

Alman halkıyla Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içinde yaşamayı arzu ettiklerini belirten Bozok, ayrıca caminin kamera görüntülerinde saldırganların iki kişi olduklarının görüldüğünü ve bu görüntüleri polise teslim ettiklerini dile getirdi.

Bozok, saldırganların başlarını kapattıkları için yüzlerinin tam görülemediğini kaydetti.

Polis de olayın arkasında yabancı düşmanlığına dair izler bulunduğunu ancak soruşturmanın tüm yönleriyle sürdüğünü bildirdi.

Almanya'nın batısında bulunan Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Gelsenkirchen'de bu tür bir eylemin ilk kez yapıldığı ifade edildi. Almanya'da camilere domuz bırakma eylemlerinde artış görülüyor. Geçen yılın aralık ayı sonunda Berlin'de bir camiye domuz kafası gönderilmiş, geçen ay sonunda da Leipzig'te yapımı süren cami inşaatına ölü domuz bırakılmıştı.

 

Yorumlar