Almanya, Fransa ve Hollanda'da güvenlik alarmı

Brüksel'deki bombalı saldırılardan sonra Almanya, Hollanda ve Fransa güvenlik güçleri alarma geçti. Almanya Dışişleri Bakanlığı kriz masası kurdu

Google Haberlere Abone ol
Almanya, Fransa ve Hollanda'da güvenlik alarmı

Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'de bugün meydana gelen iki intihar ve bir bombalı saldırıdan sonra Almanya, Fransa ve Hollanda da alarma geçti. Üç ülkenin güvenlik güçleri teyakkuz haline geçti. 

Almanya Dışişleri Bakanlığında, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki terör saldırılarının ardından kriz masasının kuruldu.

Fransa bütün güvenlik güçlerini alarma geçirerek, ülkede zaten var olan olağanüstü hal durumunu daha da pekiştirdi. 

Hollanda da askerlerine sınır kontrollerini daha sıklaştırma emri verdi. 

Alman Haber Ajansına (DPA) konuşan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, kriz masası oluşturulduğu ve Brüksel’deki patlamalarda Alman vatandaşlarının etkilenip etkilenmediğinin araştırıldığını belirtti.

Bakanlık, Twitter üzerinden güvenlik uyarasında bulunarak Brüksel’e gideceklerin dikkatli olmalarını istedi. Dışişleri Bakanlığında ayrıca bir kriz hattı oluşturuldu.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Twitter üzerinden “Bu çirkin saldırı hepimizi yan yana durduruyor: Kurbanlarla dayanışma + terörizme karşı kararlılık” ifadelerini paylaştı.

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, Brüksel’deki terör saldırılarını kınayarak, “Avrupa için kara bir gün. Bu çirkin eylem hepimizi vuruyor. Brüksel’in ve Belçikalıların yanındayız” ifadesini kullandı.

Öte yandan Almanya'dan Brüksel bağlantılı tren seferleri durduruldu.

Federal Polis Teşkilatından yapılan açıklamada, Almanya-Belçika sınırında güvenlik önlemlerinin artırıldığı, havalimanlarında ve tren istasyonlarında kontrollerin sıkılaştırıldığı bildirildi.

FRANSA-BELÇİKA SINIRI KAPATILDI

Bu arada, saldırılardan sonra Fransa, Almanya ve Hollanda'da verilen güvenlik alarmları kapsamında Fransa-Belçika sınırı kapatıldı.

FRANSA'DA GÜVENLİK ZİRVESİ 

Brüksel'deki patlamaların ardından Fransa'da da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılırken, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Brüksel'deki saldırıların ardından ek olarak bin 600 polis ve jandarmanın kritik bölgelere yerleştirileceğini açıkladı.

Bu arada  Almanya’nın en büyük havaalanı Frankfurt Havalimanı’nda da güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. 

HOLLANDA'DA TREN GARI BOŞALTILDI

Hollanda'nın Schiphol Havalimanı yakınındaki Hoofddorp tren garı da saldırı şüphesi nedeniyle boşaltıldı.

Bu arada Amsterdam merkez ve Schiphol Havalimanı tren garlarındaki bazı peronların da şüpheli paketlerin bulunması üzerine ulaşıma kapatıldığı belirtildi.

Yorumlar