Almanya'dan itiraf üstüne itiraf geliyor

Almanya Başbakan Yardımcısı Gabriel, 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'ye destek vermekte geç davrandıkları itirafında bulundu. Gabriel'den sonra Merkel de benzer bir açıklamada bulunarak itiraflarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminden sonra batıyı 'geç davranmakla' suçlamış sert tepki göstermişti

Google Haberlere Abone ol
Almanya'dan itiraf üstüne itiraf geliyor
15 Temmuz darbe girişimine tepki vermekte geç alan batılı ülkelerden Almanya'dan günler sonra itiraf üstüne itiraf gelmeye başladı. Bugün gün içinde Almanya Başbakan Yardımcısı ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili samimi itiraflarda bulundu ve "Desteğimizi daha güçlü şekilde göstermemiz gerekiyordu" dedi. Gabriel, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, Türkiye'ye destek için daha hızlı gidilmesi gerektiğini söyledi. Gabriel'den sonra Almanya Başbakan Angele Merkel benzer bir açıklamada bulundu. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınamalarının doğru ve önemli olduğunu söyledi. "Biz burada Alman Federal Meclisi'nin alanında bulunurken bizim kendi ordumuzun meclisi bombaladığını düşünemiyorum" şeklinde konuşan Merkel, Ukrayna krizi, Suriye'deki durum ve sığınmacı krizi gibi konulara da değindi.

Merkel, Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'ye verdiği röportajda, Türkiye ile görüşmek ve sürekli bir araya gelmenin önemli olduğunu belirterek, "Birbirinizle konuşmak yerine birbiriniz hakkında konuşursanız bu diplomaside çoğu zaman iyi sonuçlar vermez." dedi.
Türkiye'de değişik gelişmelerin yaşandığını ifade eden Merkel, "Bizim darbeyi kınamamızın doğru ve önemli olduğuna inanıyorum. Türkiye yönetimi de bunu haklı olarak bekliyor. Düşünün, biz burada Alman Federal Meclisi'nin alanındayız ve bizim kendi ordumuz meclisi bombalasa." şeklinde konuştu.

BİR İTİRAF DA BAŞBAKAN YARDIMCISINDAN

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı da olan Gabriel, bugün Berlin'de yaptığı açıklamada, kanlı ve sonuçta başarışız olan darbe girişiminden sonra sadece doğrudan tehdit edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk yönetimin değil, muhalefetin ve Almanya'daki Türklerin de kendilerini "reddedilmiş" hissettiklerini belirterek, "Bunu Alman olarak anlamak zor" ifadesini kullandı.

Türkiye'ye duygusal desteği daha önce ve güçlü şekilde göstermeleri gerektiğini ifade eden Gabriel, "Daha hızlı gitmek gerekiyordu. Aynı gün veya ertesi gün" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile yaptığı üyelik müzakerelerine de değinen Gabriel, AB'nin üyelik perspektifi konusunda Türkiye ile görüşmeleri sürdürmesini istedi.

"Elbette Türkiye, idam cezasını yeniden getirmesi durumunda müzakereler biter" diyen Gabriel, Türkiye'nin yarın tüm koşulları yerine getirmesi durumunda da AB'nin Türkiye'yi alacak durumda olmadığını ifade etti.

Yorumlar