Alman okullarına domuz eti dayatması

Almanya'da bazı okullarda domuz etli ürünlerin satışının azalması üzerine Hristiyan partiler rahatsız oldu. Hristiyan Demokrat Birlik Partisi, okullarda domuz eti satışının garanti altına alınmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
Alman okullarına domuz eti dayatması

Almanya’da Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Schleswig-Holstein Eyalet Meclis Grubu'nun domuz etine ilişkin eyalet meclisine verdiği önerge tartışmalara sebep oldu.
CDU tarafından verilen önergede, eyalet hükümetinden, domuz etinin gelecekte de kamuya ait kantinlerde, okullarda ve kreşlerde sunulmasını sağlamak için çaba sarf etmesi istendi.

CDU Schleswig-Holstein Eyalet Meclis Grubu Başkanı Daniel Günther, dini geleneklere dikkat etmek için domuz etini günlük menüden çıkaran kantinlerin, kreşlerin ve okulların sayısının arttığını belirtti.

Dengeli ve sağlıklı beslenmeye önem verdiklerini savunan Günhter, “Buna, bizim kültürümüzde domuz etinin tüketilmesi de dahil. Kimse buna zorlanmaması lazım. Ancak çoğunlukta olanlar, bundan dolayı domuz eti tüketmekten vazgeçmemeli” ifadesini kullandı.

Diğer partilerden birçok siyasetçi ise bu önergeyi "domuz eti zorunluluğu" olarak nitelendirerek tepki gösterdi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, böyle bir saçmalığı daha önce hiç duymadığını söyledi.

Söz konusu önergenin gelecek hafta Schleswig-Holstein Eyalet Meclisi’nde görüşüleceği bildirildi.

Yorumlar