AK Partili Özkan: Avrupa 90'lı yıllardaki Türkiye sanıyor

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, partisinin Avusturya temsilcileri ve Viyanada’ki Avrupalı Türk Demokratlar Birliği yönetimiyle Viyana Vefa Derneği merkezinde bir araya geldi. Burada Avrupa’ya seslenen Özkan, Avrupa’nın Türkiye ile 1990’lı yıllardaki anlayışla ilişki kurmaya çalıştığını ifade etti. 

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Özkan: Avrupa 90'lı yıllardaki Türkiye sanıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, partisinin Avusturya temsilcileri ve Viyanada’ki Avrupalı Türk Demokratlar Birliği yönetimiyle Viyana Vefa Derneği merkezinde bir araya geldi. Burada Avrupa’ya seslenen Özkan, Avrupa’nın Türkiye ile 1990’lı yıllardaki anlayışla ilişki kurmaya çalıştığını ifade etti. Özkan;  “Türkiye’ye eskisi gibi baskı yapmak, kendi menfaatleri çerçevesinde yönlendirmek istiyorlar. Açık ve net ifade ediyorum ki, bu anlayış artık geride kaldı.” dedi.

En büyük zafer kalıcı siyasi istikrardır

Hemşehrilerine 16 Nisan referandumunun kazanımlarını anlatan Milletvekili Özkan; “ 16 Nisan referandumu ülkemizin 200 yıllık yaşadığı istikrarsızlıklara son verecek bir çalışmadır. Türkiye Cumhuriyeti ve Osmanlı Devletinin son dönemlerinde yaşadığı istikrarsızlık sona erdirecek bir hükümet sistemidir. İstikrarsız bir ortamda dünya ile rekabet edebilecek bir güce erişebilir miyiz? Önünü görmek siyasetin başarıya ulaşmasında yegâne yoldur. Bu sebeple Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, AK Parti’nin gelmiş geçmiş en önemli icraatıdır. En büyük zafer kalıcı siyasi istikrardır. 2002’de milletin adamı iktidara gelmesiyle istikrar sağlandı ama 16 Nisan referandumu ile bu istikrar kalıcı hale geldi. Artık kim gelirse gelsin istikrarla gelecek, siyaseten önünü görebilecektir. Siyasi istikrar da doğal olarak ekonomik istikrarı beraberinde getirecektir. Devamla sosyal hayatta, eğitimde, sağlıkta da büyük icraatların hayata geçtiğini göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Avrupa’ya seslendi

Avrupa’nın Türkiye ile 1990’lı yıllardaki anlayışla ilişki kurmaya çalıştığını ifade eden Özkan; “Türkiye’ye eskisi gibi baskı yapmak, kendi menfaatleri çerçevesinde yönlendirmek istiyorlar. Açık ve net ifade ediyorum ki, bu anlayış artık geride kaldı. Yeni Türkiye’ye herkes alışacak. Artık bambaşka bir Türkiye var. Siyasi istikrarını sağlamış, ekonomisini güçlendirmiş bir Türkiye var. Er ya da geç batılı müttefiklerimiz bunu kabul edecektir.” dedi.
Özkan, Viyana Büyükelçimiz Sn Mehmet Ferden Çarıkçı ve Prag Büyükelçimiz Ahmet Necati Bigalı’yı da makamlarında ziyaret etti. Türk vatandaşları hakkında bilgi aldı.

Yorumlar