AB'nin bir maskesi daha düştü, Sabah gazetesini yasakladı

Özgürlükler meselesindeTürkiye'ye yönelik muamele söz konusu olunca maskeleri tek tek düşen Avrupa Birliği'nin bir maskesi daha düştü. Türkiye'ye sürekli 'basın özgürlüğü' dersi veren Avrupa Birliği, Sabah gazetesinin İngilizce versiyonuna Avrupa Parlamentosunda yasak getirdi. Yasağın gerekçesi ise FETÖ karşıtı yayın yapması.

Google Haberlere Abone ol
AB'nin bir maskesi daha düştü, Sabah gazetesini yasakladı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Onlarce terör örgütüyle aynı anda savaşan dünyanın tek ülkesi Türkiye'de terörle mücadele kapsamında yaşananları "basın özgürlüğü" adı altında eleştiren Avrupa Birliği'nin iki yüzlülüğü bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye'ye karşı FETÖ'nün arkasında duran Avrupa, bu tavrını yeni ve ilginç hamlelerle sürdürüyor. Türkiye'nin İngilizce yayın yapan gazetesi Daily Sabah, FETÖ karşıtı yayınları nedeniyle Avrupa Parlamentosu'na (AP) şikayet edildi, ardından gazete burada yasaklandı. Yasak talebi, Hollandalı AP üyesi Jeroen Lenaers'dan geldi. AP Basın Birimi Müdürü Marjory van den Broeke, 'gazetenin yayın çizgisinden rahatsız olan bazı üyelerden' gelen şikayetler nedeniyle Daily Sabah'ın dağıtımının yasaklandığını bildirdi.

Hollandalı Hristiyan Demokrat Lenaers, geçen hafta Tajani'ye bir mektup yazarak gazeteye yasak istemişti. AP üyesinin bu talebi, ülkesinin Türk bakanlara yönelik tavrına ilişkin olarak gazetenin, “AB, demokratik haklara sanki hiç saldırı olmadı gibi davranıyor” başlıklı haberinin ardından gelmişti. AP üyesi, ayrıca gazetenin Hollanda'daki FETÖ yapılanmasına ilişkin haberlerinin de 'nefret yaydığını' iddia etmişti. Yasak kararı Brüksel merkezli AP'nin başkanı Antonio Tajani'den geldi.

Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde 2014 yılında yayın hayatına başlayan Daily Sabah'ın, sadece salı günleri AP'de dağıtımı yapılıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasak talebi üzerine haftasonu yaptığı açıklamada, “Türkiye'den Daily Sabah'ı Avrupa Parlamentosu'na sokmak istemeyenler var. Bunlar neyi getiriyor biliyor musunuz; karşılığını getiriyor. Onlar burada yerli, milli bir gazetemizi oraya sokmuyorsa, siz de bunun karşılığını göreceksiniz” demişti.

Skandal yasağa karşı Türkiye'nin aynı şekilde adımlar atması bekleniyor. Öte yandan Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakcı'nın, AB Komisyonu'na bağlı AB Dış İlişkiler Servisi'ne çağrıldığı ve kendisine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa ile ilgili açıklamalarının sorulduğu öğrenildi.

Yorumlar

demir sahtekae ab türkiyeye ikide bir çatıyordun basın özgürlüğü diye ne oldu