AB ile müzakerelerde 33'üncü fasıl açıldı

Türkiye ile AB arasındaki müzakereler kapsamında 33'üncü fasıl da bugün açıldı

Google Haberlere Abone ol
AB ile müzakerelerde 33'üncü fasıl açıldı
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik müzakerelerinde 6 ay içinde ikinci fasıl olan "Mali ve Bütçesel Hükümler" başlıklı 33. fasıl bugün açıldı. "Mali ve Bütçesel Hükümler" faslı üyelikle birlikte AB bütçesine sağlanacak fonlar için gerekli mali kaynaklara ilişkin kuralları kapsıyor.

Brüksel'de bugün gerçekleştirilen Hükümetlerarası Katılım Konferansı toplantısında AB ile Türkiye arasında 33 numaralı Mali ve Bütçesel Hükümler faslı müzakerelere açıldı.
 
Bakan Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle: Türkiye’nin AB’ye tam üyelik sürecinin Türkiye’nin yararına olduğu kadar, AB için de yeni ittifak alanları oluşturabilmesi açısından son derece önemli olduğunu düşünüyoruz.
 
AB’nin sorunlara kalıcı bir çözüm üretmesi gerekmektedir. En önemli tehlike aşırı sağı akımların, ırkçılığın, İslamofobya ve antisemitizmdir. Türkiye karşıtlığı aslında AB karşıtlığıdır.
 
Bu sonuçtan ders çıkararak aklıselim sahibi Avrupalı liderlerin bu akımların etkisinde kalmamaları, seslerini yükseltmelerinin zamanı gelmiştir. AB’nin kendi geleceği açısından önlemini alması zaruridir.
 
Türkiye AB etrafında yaşanan dinamiğin ayrılmaz parçası olup kararlı iradesiyle Avrupa’nın yeniden inşasının güçlü bir karakteri olacaktır. 

Yorumlar