AB'den Türkiye'ye yeni tehdit

Türkiye'ye karşı takındığı iki yüzlü tavrı devam ettiren AB'den vize serbestisine yeni bir engel daha çıkarıldı. OHAL'in uzatılması halinde vize serbestisinin daha da zora gireceği hatta uygulamaya konmayacağı tehdidi geldi

Google Haberlere Abone ol
AB'den Türkiye'ye yeni tehdit
Sonhaberler / Haber Merkezi

Türkiye'ye yönelik vize serbestisini çeşitli bahaneler öne sürerek uygulamaya sokmayan Avrupa Birliği(AB)'nin mevcut şartlarına yeni şartlar eklendi. Daha önce terörle mücadele yasasında değişiklik şartıyla vize serbestisini kaldıracağını açıklayan AB, bu kez de OHAL'in uzatılmaması şartını koştu. 

Avrupa Parlamentosu Raportörü Kati Piri, Habertürk'ten Kübra Par'a verdiği röportajda vize serbestisiyle ilgili Ankara'nın tepkisini çekebilecek yeni bir çıkışta bulundu.

Piri, vize serbestisine ilişkin, "Umuyorum bunu önümüzdeki aylarda halledebiliriz. Ama şunu da belirtmeliyim, eğer OHAL uzatılırsa o süre boyunca vizelerin kaldırılması mümkün olamayacaktır" dedi.

İDAM KARARIYLA DA TEHDİT

Piri, "Eğer bir ülke idam yasasını geri getirirse bu üyelik müzakerelerin sonlanması anlamına gelir. Kanımca, ilk anda insanların öfkeyle dillendirdiği bu konu kapandı. Aksi halde Türkiye 20 yıl geriye gider" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar

serafettin Kimbilir dil surcmesi olmustur belki 20 yil ileri demek istemistir .
Türküm Yani 20 yıl ileri gider demek istiyorlar aslında..