AB'den Diyarbakır ve Mardin saldırılarına tepki

Avrupa Birliği Komisyonu'dan yapılan açıklamada Diyarbakır ve Mardin'deki saldırılara tepki gösterildi

Google Haberlere Abone ol
AB'den Diyarbakır ve Mardin saldırılarına tepki
Avrupa Birliği (AB), terör örgütü PKK'nın Diyarbakır ve Mardin'deki saldırılarına ilişkin, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını bildirdi.

AB Komisyonundan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin bir kez daha Diyarbakır ve Mardin'de terör saldırılarına hedef olduğu belirtildi.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dilenen açıklamada, "AB, Türkiye, hükümeti ve halkıyla olan devamlı dayanışmasını yineliyor. Türk yetkililer, çetin zorluklarla karşı karşıya. Bunlar arasında, AB'nin terör örgütleri listesinde yer alan PKK'nın şiddet eylemleri de var." ifadeleri kullanıldı.

Çözüm Süreci'nin geçmişte çok sayıda olumlu ve ümit verici sonuçlar getirdiği kaydedilen açıklamada, AB'nin bunun, barışçıl ve sürdürülebilir çözüm sağlayacak tek yol olduğuna inandığı bildirildi.

TERÖR SALDIRILARI

Mardin'in Kızıltepe Devlet Hastanesi kavşağında dün PKK'lı teröristler, yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı çevik kuvvet ekiplerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirmişti. Saldırıda bir polis şehit olmuş, 2 sivil hayatını kaybetmişti. Ayrıca 5'i polis 30 kişi yaralanmıştı.
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün akşam saatlerinde polis servis aracına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, saldırıda aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetmiş, 5'i polis 12 kişi yaralanmıştı.

Yorumlar