İdil Biret Eskişehir'de Atatürk'ü anma konseri verecek

ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye'nin "Harika Çocuğu" olarak yıllarca dünyanın en iyi orkestralarıyla konserler veren piyano virtüözü İdil Biret, Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile vereceği Atatürk’ü anma konserinde iki...

Google Haberlere Abone ol
İdil Biret Eskişehir'de Atatürk'ü anma konseri verecek

ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye'nin "Harika Çocuğu" olarak yıllarca dünyanın en iyi orkestralarıyla konserler veren piyano virtüözü İdil Biret, Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile vereceği Atatürk’ü anma konserinde iki yıl aradan sonra 10 Kasım'da Eskişehirli sanatseverlerle buluşacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, iki yaşında piyano ile tanışan, 7 yaşında Ankara Radyosunda Riyaseticumhur Filarmoni Orkestrası eşliğinde Bach'ın Re Minör Piyano Konçertosu'nu seslendiren Devlet Sanatçısı Biret, Eskişehir’de konser verecek.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde 10 Kasım'da saat 20.00’de vereceği konserde Biret'e, Rengin Gökmen’in yönettiği Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile şef Burak Onur Erdem yönetiminde Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu eşlik edecek.

Yorumlar