Kanaat önderlerinden "birlik" çağrısı

- Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gelen bazı kanaat önderleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdikleri toplantıda Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin konuşulduğunu, bölge sorunlarının ele alındığını söyledi - Şırnak Tatar aşiretini temsil eden Arslan Tatar: - "Tek amacımız ülkemizin ve milletimizin huzuru, refahı, kardeşliği ve beraberliğidir. Bunu da burada gerçekleştirdik. Daha da iyi olacağına eminim" - Mardin'in kanaat önderlerinden Kahraman: - "Suriye ve Irak üzerinden bizi tehdit etmeye, parçalamaya çalışıyorlar. İnşallah bu olmayacak. Bin yıldır beraber yaşayan insanlar yine beraber yaşayacak" - Siirt'ten gelen kanaat önderi Fevzi Sevgili: - "Cumhurbaşkanımız, referanduma verilen tepkinin Kürtlükle bir alakasının olmadığını, yanlış olduğunu, geçmişte Kuzey Irak'taki yönetime nasıl destekler verildiğini teker teker anlattı"

Google Haberlere Abone ol
Kanaat önderlerinden "birlik" çağrısı

ANKARA (AA) - İLKAY GÜDER - Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gelen bazı kanaat önderleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdikleri toplantıda Türkiye'nin birlik ve beraberliği konularının konuşulduğunu, bölge sorunlarının ele alındığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, yaklaşık 2,5 saat süren kabulünde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen bazı kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Aşiret temsilcileri, AA muhabirine toplantıya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Şırnak Tatar aşiretini temsil eden Arslan Tatar, bölgenin huzuru, refahı, bekası, güvenliği ve kardeşliği açısından toplantının son derece verimli geçtiğini söyledi.

Tatar, "Tek amacımız ülkemizin ve milletimizin huzuru, refahı, kardeşliği ve beraberliğidir. Bunu da burada gerçekleştirdik. Daha da iyi olacağına eminim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, toplantıda kanaat önderlerinin tek tek görüşlerini aldığını aktaran Tatar, şöyle konuştu:

"Kim ne isterse o sıkıntısını ve dileklerini Cumhurbaşkanına arz etti. Kendileri de bu sıkıntıları not aldı. Yakın bir tarihte kendisinin de bölgeye geleceğini iletti. Biz Güneydoğu halkı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan, hükümetimizden uzak değiliz. Halk olarak da şu anda uyanmış vaziyetteyiz. Kürt halkı artık uyanmış, 'tek huzurumuzu bozmaya çalışan bütün şer odaklarına karşı bir, beraber, kardeş olalım, hep beraber Türkiye olalım.' diyor."

Tatar, tek beklentilerinin huzurlu bir Türkiye olduğuna işaret ederek, bunun için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da güvendiklerini vurguladı.

- "Bin yıldır beraber yaşayan insanlar yine beraber yaşayacak"

Mardin'in Kızıltepe ilçesinin ileri gelenlerinden Mehmet Hadi Kahraman da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti dolayısıyla kendisine teşekkürlerini iletti.

Erdoğan'ın toplantıda Suriye, Irak ve İran ile ilgili istişarelerde bulunduğunu bildiren Kahraman, "Suriye ve Irak üzerinden bizi tehdit etmeye, parçalamaya çalışıyorlar. İnşallah bu olmayacak. Bin yıldır beraber yaşayan insanlar yine beraber yaşayacak." dedi.

Kahraman, toplantıda bölge sorunlarının da konuşulduğunu, taleplerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildiğini dile getirdi.

- "Cumhurbaşkanımızın çok önemli mesajları oldu"

Siirt'ten gelen kanaat önderi Fevzi Sevgili ise toplantının verimli geçtiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere, bölgeden gelen kanaat önderlerinin sorunlarının sabırla dinlenildiğini belirten Sevgili, "Daha önceki toplantılara da katılmıştım. Sayın Cumhurbaşkanımız bu toplantıların tekrar edeceğini ifade etti." diye konuştu. Sevgili, toplantıda bölgedeki hassasiyetlerin de konuşulduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın da çok önemli mesajları oldu. Cumhurbaşkanımız, referanduma verilen tepkinin Kürtlükle bir alakasının olmadığını, yanlış olduğunu, geçmişte Kuzey Irak'taki yönetime nasıl destekler verildiğini teker teker anlattı. Bundan sonraki süreçte de görüşmelerin devam edeceğini, bu yanlıştan dönülmesi gerektiği noktasında da buradaki heyetin hepsiyle aynı fikirde birleşti."

- "Toplantılar birlik ve beraberliği sağlıyor"

Van Küresünni aşiretinden Mustafa Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kanaat önderleriyle zaman zaman yaptığı toplantıları yararlı bulduklarını söyledi.

Tüm aşiret temsilcilerinin illeriyle ilgili sorunları dile getirdiklerini anlatan Kaçmaz, "Bu toplantıların çok yararlı ve faydalı olduğunu görüyoruz. Söz alıyoruz ve sorunlarımızı burada Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ediyoruz. Cumhurbaşkanımız da bizden almış oldukları sorunları tek tek gündeme getiriyor ve gerekeni de yapıyor. Bu çok yararlı oluyor. Toplantılar birlik ve beraberliği sağlıyor." dedi.

Kaçmaz, "Ben Küresünni aşiretinin temsilcisiyim. Orada biz Türk'üz, 120 bin nüfusumuz var, 42 bin de oy potansiyelimiz var. Bizler devletini, bayrağını seven, ülkemiz için kanımızı canımızı seve seve vermeye de hazırız." ifadesini kullandı.

Van'ın Ertuşi aşireti lideri İskender Ertuş da toplantıların, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi için çok anlamlı olduğunu belirterek, "Bu tarz toplantıları Cumhuriyet tarihinde sadece Sayın Cumhurbaşkanı yapıyor, başkası yapmıyor." diye konuştu.

Yorumlar