AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (4) - "Bizim siyasi terbiyemizde 'görev istenmez, verilir' anlayışı vardır. Sandıkla gelen elbette sandıkla gider ama o sandığa kadar olan süreci de kimse göz ardı edemez, kusura bakmasınlar" - "Bizim siyasi geleneğimizde ihanet etmediği sürece görevden çekilmiş olanı yeniden değerlendirme yolu da daima açıktır" - "AK Parti düşmanları, her zamankinden daha erken harekete geçip daha büyük saldırıların hesabı içindeyken bizim de daha büyük başarılar için kendimizi hazırlamamız gerekiyor"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim siyasi terbiyemizde 'görev istenmez, verilir' anlayışı vardır. Sandıkla gelen elbette sandıkla gider ama o sandığa kadar olan süreci de kimse göz ardı edemez, kusura bakmasınlar." dedi.

Erdoğan, Afyon NG Güral Termal Otel'de başlayan "Hep Birlikte, Büyük Hedeflere" temalı 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasını yaptı.

Davalarının "kutlu bir dava" olduğunu belirten Erdoğan, böyle bir davaya kendi kişisel veya zümre çıkarları için zarar vermek isteyenlerin karşına başta kendileri olmak üzere, AK Partililerin ve tüm millletin çıkacağını söyledi.

Bu süreçte AK Parti'nin duruşu ne kadar güçlendirilirse Türkiye'nin geleceğinin de o kadar güvence altında olacağına işaret eden Erdoğan, "Şu gerçeği bilhassa son 4 yılda yaşadığımız hadiselerin ışığında hep birlikte gördüğümüze inanıyorum. Ne kadar güçlüysen o kadar özgürsün. Gücünü yitiren milletler sadece özgürlüklerinden olmakla kalmıyor. Onunla birlikte haysiyetlerini ve geleceklerini de kaybediyor." diye konuştu.

Milletin büyük ve güçlü Türkiye hedefini hayata geçirme görevini AK Parti'ye verdiğini vurgulayan Erdoğan, bu konudaki yol haritasının çerçevesinin "Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" olduğunu bildirdi.

Hiçbir ayrım yapmadan "tek millet" dediklerini ve Türk bayrağının tek bayrak olduğuna değinen Erdoğan, "AK Parti kayma yapıyor, milliyetçilik dilini kullanıyor" eleştirilerine, "Tek millet demek milliyetçilikse, evet milliyetçiyiz. Tek bayrak demek, 780 bin kilometre kareyle tek vatan demek, tek devlet demek eğer milliyetçilikse, evet milliyetçiyiz. Bizim Rabiamız bu. Bu ne kadar ucuz bir yaklaşım tarzı. Almışsın köşende eline bir kalem, oradan sallayıp duruyorsun. Böyle bir şey yok." yanıtını verdi.

Erdoğan, milli ve yerli projelerle yola devam ettiklerini belirterek, yol haritalarının programını da 2023, 2053 ve 2071 vizyonları olarak ilan ettiklerini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2053'te Fatih, 2071'de de Alparslan ve Malazgirt'in ruhu olduğuna dikkati çekti. Erdoğan, "Milli ve yerli, bu bir asil ecdat ruhudur. Bu ruhu biz sahiplendik, sahipleniyoruz, sahipleneceğiz. Biz o günleri görmeyeceğiz ama çocuklarımız, torunlarımız o günleri görsün ve 'Dedelerimiz bize ne bıraktılar yahu' desinler. Biz ecdadımızla, eserleriyle övünüyoruz. Bize şanlı şerefli bir tarihle övünme imkanını sağladılar. İşte bu 4 temel direği ve uygulama programımızı sağlama almadan ne özgürlüğümüzü koruyabiliriz ne geleceğimize dair umutlarımızı canlı tutabiliriz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, geçen 15 yılda Türkiye'ye en büyük katkılarından birinin, yaşanan tüm siyasi, sosyal ve ekonomik krizlerin üstesinden, demokrasiden taviz vermeden gelebilme kabiliyetini ülkeye kazandırmaları olduğuna değindi.

AK Parti'nin, demokrasinin sağladığı imkanlar yanında, bir dava sahibi olmanın getirdiği sorumlulukların da bilincinde olduğunu aktaran Erdoğan, "Bizim siyasi terbiyemizde 'görev istenmez, verilir' anlayışı vardır. Sandıkla gelen elbette sandıkla gider ama o sandığa kadar olan süreci de kimse göz ardı edemez, kusura bakmasınlar. Yine bizim siyasi geleneğimizde ihanet etmediği sürece görevden çekilmiş olanı yeniden değerlendirme yolu da daima açıktır." dedi.

AK Parti'de her gelişmenin aynı zamanda Türkiye'nin geleceğini ilgilendirdiğine inandıkları için her şeyi milletin gözü önünde tartışıp değerlendirdiklerini belirten Erdoğan, "Elbette kapalı kapılar ardında yapmamız gereken istişarelerimiz, müzakerelerimiz, değerlendirmelerimiz vardır. Ama bu demek değil ki AK Parti kimi partiler gibi sadece kulislerin, kumpasların, hiziplerin partisidir. AK Parti, her şeyden ve hepimizden önce milletimizin partisidir. Bunun için de mahremiyet çizgimizin sınırlarını doğru tespit ederek sonuna kadar açık yürekli ve açık sözlü olmanın gayreti içindeyiz." ifadesini kullandı.

- "Daha büyük başarılar için kendimizi hazırlamamız gerekiyor"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti'nin istişare ve değerlendirme toplantılarının siyasette şeffaflık, katılımcılık ve çoğulculuk sembolü olduğunu vurgulayarak, toplantıdan çıkan sonucun bağlayıcı ve uyulması gereken bir karar olduğunu bildirdi.

Önümüzdeki dönemde de bu istişare yönteminden taviz vermeden hem kendi içlerindeki birlik ve beraberliği güçlendirecek hem de milletle olan bağlarını tahkim edeceklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yalan yanlış haberlerle AK Parti kalesinden taş düşürdüklerini sananların heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz. Kurulduğumuz günden beri her seçim öncesi AK Parti'ye yönelik bu tarz kampanyalar yapılır. Bu defa biraz erken başladılar. İnşallah netice daha öncekilerden farklı olmayacak. Ancak bizim başarı çıtamızın her zamankinden daha yükseğe çıktığını da unutmamalıyız. Dolayısıyla AK Parti düşmanları, her zamankinden daha erken harekete geçip daha büyük saldırıların hesabı içindeyken bizim de daha büyük başarılar için kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Ben şunu her zaman söylüyorum. Hesabi değil hasbi hareket ettiğini bildiğimiz bu kadroya güveniyorum."

Erdoğan, AK Parti'nin getirdiği yeniliklerden birinin de "kadın ve gençlerin tali değil, asli unsurlar olarak siyasetin merkezine yerleştirmesi" olduğunu belirterek, kadın ve gençlik kollarını ana kademeyle eş düzeyde konumlandıran, çalıştıran bir başka parti bulunmadığını aktardı.

Bazı köşe yazarlarının,"AK Parti gençler ve kadınlar tarafından tutulan bir parti değil" şeklindeki yazılarını anımsatan Erdoğan, gençlere 18 yaşında sadece seçme değil, aynı zamanda seçilme hakkını verdiklerini ve ana kademelerde yer alma yolunu açtıklarını hatırlattı.

AK Parti'nin toplam üye sayısının 10 milyon 271 bin olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu rakam içinde kadın üyelerin sayısının 4 milyon 443 binle, toplam üye sayısının yüzde 43'ünü oluşturduğunu belirtti.

Erdoğan, 30 yaş limiti olmasına rağmen AK Parti'deki gençlerin sayısının da 1 milyon 483 bine ulaştığına dikkat çekerek, bunun da toplam üye sayısının yüzde 15'ini oluşturduğunu ifade etti.

Erdoğan, anamuhalefet partisinin toplam üye sayısının 1 milyon 200 bin olduğuna işaret ederek, "Sen bizim gençlik teşkilatımızın üye sayısı kadar bile yoksun. Neyin mukayesesini siz kalkıp da AK Parti'yle yapıyorsunuz. AK Parti gönüllerin partisidir. AK Parti bu noktada genciyle de kadınıyla da ana kademesiyle de artık gönüllerde yerini bulmuştur ama yeterli değil. Bunu daha da iyi noktalara hep birlikte çalışarak taşıyacağız." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin kadınlara ve gençlere verdiği desteğin en somut yansımalarını istihdam rakamlarında gördüklerine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"2002 yılında 21 milyon 350 bin olan istihdam sayımız, bu yılın haziran ayı itibarıyla 28 milyon 700 bini bularak tarihimizin en yüksek rakamına ulaştı. Bu büyük artışa rağmen işsizlik oranlarında ciddi bir düşüş yakalayamadık, daha henüz istediğimiz yerde değiliz. Tabii tek sebebi kadınlarımızın ve gençlerimizin istihdama katılım oranlarının fevkalade yükselmiş olmasıdır. Bunu da görmemiz lazım. Kadınlarımız için kendi işini kuranları teşvik etmekten çocuk sahibi olan çalışanlara her türlü kolaylığın gösterilmesine, şiddete uğrayanların korunmasından kılık kıyafetleri sebebiyle uğradıkları ayrımcılığın önüne geçilmesine kadar her alanda çok önemli hizmetleri hayata geçirdik."

(Sürecek)


Yorumlar