Çocuklar hayata sporla gülümseyecek

- Gençlik ve Spor Bakanlığı, şehit çocukları ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocuklar için "Spor ile Hayata Gülümse" projesini hayata geçiriyor

Google Haberlere Abone ol
Çocuklar hayata sporla gülümseyecek


ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı, şehit çocukları ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocuklar için "Spor ile Hayata Gülümse" isimli bir proje başlatıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre spordan sanata, eğitimden madde bağımlılığı ile mücadeleye kadar birçok önemli alanda projeye imza atan Gençlik ve Spor Bakanlığı, yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.

"Spor ile Hayata Gülümse" projesi kapsamında, vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerin çocukları ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocuklar, spor müsabakalarına gidecek. Çocuklar, aynı zamanda başarılı sporcularla tanışma imkanı da bulabilecek. Bu sayede çocukların sosyalleşebilmeleri, sportif faaliyetlerle ilgili hale gelebilmeleri ve duygusal açıdan desteklenebilmeleri amaçlanıyor.

Projenin ülke genelinde ilgi ve merak uyandıran, takip edilen bir sosyal sorumluluk projesi olarak sürdürülmesi amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu ile farklı branşlardaki spor kulüpleri, "Spor ile Hayata Gülümse" projesine destek veriyor.

Projenin ilk aşamasında Rize'den gelen şehit çocukları ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocuklar, Türkiye ile İzlanda arasında bu akşam Eskişehir'de oynanacak 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu maçını izleyecek.

Projede yer alacak çocuklar, spor müsabakalarının oynanacağı şehrin tarihi, kültürel yerlerini tanımaları ve öğrenmeleri adına düzenlenen çeşitli etkinliklere katılacak. Bu sayede çocukların sosyalleşmeleri, toplumla bütünleşmiş halde hayata kazandırılmaları ve toplumda da bir farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Yorumlar