Çukurova ile Azerbaycan Kent Belediyeleri Birliği arasında iş birliği

- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü: - "Bu protokol ile Türkiye'nin tecrübelerini gelişen Azerbaycan'ın yerel yönetimlerine aktarmak, iki ülke yerel yönetimleri arasında fikir alışverişi ve iş birliğini hayata geçirmek amaçlanıyor"

Google Haberlere Abone ol
Çukurova ile Azerbaycan Kent Belediyeleri Birliği arasında iş birliği

BAKÜ (AA) - Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) ile Azerbaycan Kent Belediyeleri Birliği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve ÇBB Başkanı Hüseyin Sözlü başkanlığındaki heyet, Azerbaycan'da temaslarda bulundu.

ÇBB heyeti, temasları kapsamında Azerbaycan Kent Belediyeleri Birliği temsilcileriyle görüştü.

Azerbaycan Kent Belediyeleri Birliği Başkanı Temraz Tağıyev, toplantıda yaptığı konuşmada, her zaman her konuda kardeş ülke Türkiye'nin desteğini hissettiklerini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü de Azerbaycan'ın her geçen gün gelişerek geleceğe güçlü adımlarla ilerlediğini belirtti.

Sözlü, "Türkiye'nin gücü Azerbaycan'ın, Azerbaycan'ın gücü Türkiye'nin gücüdür. İş birliğimizi daha da geliştirerek geleceği daha sağlam temeller üzerinde kurmak zorundayız. Ticaret yapmazsak, kültürel ilişkilerimizi ileriye taşımazsak iş birliğimiz bir şey ifade etmez." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tağıyev ve Sözlü, ÇBB ile Azerbaycan Kent Belediyeleri Birliği arasındaki iş birliği protokolüne imza attı.

Sözlü, imza töreninin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye, belediyecilik konusunda oldukça tecrübeli. Bu protokol ile Türkiye'nin tecrübelerini gelişen Azerbaycan'ın yerel yönetimlerine aktarmak, iki ülke yerel yönetimleri arasında fikir alışverişi ve iş birliğini hayata geçirmek amaçlanıyor." ifadelerini kullandı.

ÇBB heyetinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile bazı ilçe belediye başkanları da yer aldı.




Yorumlar